Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Νέοι Δήμαρχοι στον Έβρο


Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Έβρο είχαμε ολική ανατροπή καθώς νίκησαν και οι τέσσερις υποψήφιοι Δήμαρχοι που είχαν βγει δεύτεροι στον πρώτο γύρο! Κοινό τους χαρακτηριστικό ότι όλοι εκλέγονται για πρώτη φορά στη θέση αυτή, αν και είχαν να αντιμετωπίσουν τους εν ενεργεία ή πρώην Δημάρχους.

Η απαιτούμενη από τον "Κλεισθένη" συνεργασία, στη Σαμοθράκη έγινε ήδη πράξη καθώς ο Νίκος Γαλατούμος είχε τη στήριξη του έτερου υποψήφιου και πρώην Δημάρχου Γιώργου Χανού και κατάφερε να εκλεγεί με 1.016 ψήφους και ποσοστό 53,11% έναντι του νυν Δημάρχου Αθανάσιου Βίτσα που πήρε 897 ψήφους και ποσοστό 46,89%.

Χωρίς να έχουμε κάτι αντίστοιχο στην Αλεξανδρούπολη (αν και ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Αλεξανδρής έκανε την τελευταία στιγμή δήλωση στήριξης), ο 47χρονος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Ζαμπούκης και στηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ, κατάφερε να φτάσει τις 14.439 ψήφους έναντι των 8.023 που πήρε στον πρώτο γύρο και έτσι με ποσοστό 52,22% εκλέχθηκε νέος Δήμαρχος. Ο νυν Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης έμεινε σχεδόν στα ίδια (13.211 από 12.557) και με ποσοστό 47,78% δεν κατάφερε να εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά. 

Κάτι ανάλογο έγινε και στο Σουφλί όπου ο έμπειρος στα εκλογικά Βαγγέλης Πουλιλιός δεν κατάφερε στον δεύτερο γύρο να πάρει ούτε καν τις ψήφους του πρώτου (4.405 έναντι 4.529) και έτσι δεν μεγάλωσε το ρεκόρ των συνεχόμενων εκλογών του. Ο διεκδικητής Παναγιώτης Καλακίκος αυτή τη φορά τα κατάφερε και με 4.871 ψήφους και ποσοστό 52,51% εκλέχθηκε νέος Δήμαρχος Σουφλίου.

Τέλος στο Διδυμότειχο ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου αφού κατάφερε στον πρώτο γύρο να υπερσκελίσει τον νυν Δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, πέτυχε το ίδιο και στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον πρώην Δήμαρχο Χρήστο Τοκαμάνη (5.497 ψήφοι και ποσοστό 52,05% έναντι 5.065 ψήφων και ποσοστού 47,95%).

Ένας αέρας αλλαγής και ανανέωσης προσώπων έπνευσε στον Έβρο στις 2 Ιουνίου, κάτι που δεν είχε διαφανεί την πρώτη Κυριακή, καθώς είχαμε σε μεγάλο ποσοστό επανεκλογή εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων. Τώρα όλοι πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια γιατί η 1η Σεπτεμβρίου είναι κοντά, τα προβλήματα δεν είναι λίγα και οι συνεργασίες απαραίτητες. Καλή δύναμη ευχόμαστε σε όλους, να λειτουργήσουν με περισσότερο δημοκρατικό πνεύμα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για το καλό του τόπου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου