Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Υπάρχει ελπίδα


Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία μαθητών του 2ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκε τις προηγούμενες μέρες και έκανε πολύ θετική αίσθηση. Η Oregano Care είναι μια εικονική επιχείρηση που παράγει δυο πραγματικά και ιδιαίτερα προϊόντα: Μια καλλυντική κρέμα χεριών και ένα σαπούνι για πιτυρίδα. Και τα δυο προϊόντα είναι βιολογικά και βασίζονται στο αιθέριο έλαιο ρίγανης από τη Σαμοθράκη! 

Η ενέργεια αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, μέλους του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, ο οποίος φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του! Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 160 ομάδες μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας. Όλες οι προσπάθειες θα παρουσιαστούν στο κοινό σε δυο εμπορικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη (Mediterranean Cosmos) και στη 1 Μαρτίου στην Αθήνα (The Mall Athens).

Η αλεξανδρουπολίτικη προσπάθεια βασίστηκε στην ιδέα της αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας, εμπνεύστηκε από το μαγευτικό νησί της Σαμοθράκης και την ξεχωριστή ποικιλία ρίγανης που διαθέτει και έφτασε σε αίσιο αποτέλεσμα χάρη στην ομαδικότητα και την καλή συνεργασία με καθηγητές, πανεπιστημιακούς δασκάλους και ειδικούς. Το τελικό αποτέλεσμα ενισχύεται από την δημιουργία ετικετών φιλικών σε τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης!

Ο ενθουσιασμός των παιδιών, η δημιουργικότητα, η επιχειρηματικότητα και οι πραγματικά καινοτόμες ιδέες τους, είναι ένα γεγονός πολύ ελπιδοφόρο. Μετά από δυο καμένες γενιές Ελλήνων που χάθηκαν μέσα στην εμμονή για είσοδο στο δημόσιο και την επικράτηση της αρχής της ήσσονος προσπάθειας, φαίνεται πως η νέα γενιά που δεν γνώρισε την προ κρίσης περίοδο, μπορεί να φέρει κάτι καινούριο στον τόπο. Και αυτό το καινούριο αξίζει και πρέπει να στηριχθεί, να επιβραβευθεί και να αναδειχθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου