Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει...


Με μια πανέμορφη λιακάδα μας αποχαιρετά σήμερα Τσικνοπέμπτη, ο Φεβρουάριος του 2019. Ελπίζουμε η "Ωκεανίδα" να ήταν η τελευταία κακοκαιρία του φετινού χειμώνα που ήταν σκληρός μετά από ένα πολύ ήπιο φθινόπωρο. 

Τρεις χιονιάδες, απίστευτοι όγκοι νερού και δυνατοί άνεμοι που άφησαν έντονα τα σημάδια τους, αν και σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας ή του βόρειου ημισφαιρίου, ο Έβρος δεν ήταν αυτός που αντιμετώπισε τα χειρότερα. Ειδικά ο βόρειος Έβρος που είναι και πιο μαθημένος σε αυτά, δεν μετρά μεγάλες ζημιές.

Το "νησί μας", η Σαμοθράκη ήταν αυτή που δέχθηκε και πάλι το μεγαλύτερο πλήγμα, χωρίς να έχει προλάβει καν να αποκαταστήσει τις ζημιές από τα αλλεπάλληλα πλήγματα των έντονων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων χρόνων.

Αλλά και στην Αλεξανδρούπολη θα μείνει αξέχαστη η "Ωκεανίδα" με τον πολύ ισχυρό βοριά που πήρε και σήκωσε στην κυριολεξία την πρώτη αποθήκη στο λιμάνι. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Ωστόσο ότι απέμεινε θα πρέπει να κατεδαφιστεί άμεσα για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Χάνουμε όμως έτσι ένα εμβληματικό κτίριο που επέζησε περισσότερο από έναν αιώνα, αλλά παρατημένο τις τελευταίες δεκαετίες περίμενε στωικά την αναπαλαίωση του που τελικά δεν θα γίνει ποτέ....

Ευτυχώς η θλίψη για την οριστική απώλεια και οι σκέψεις για το κόστος και τις συνέπειες του χρόνου που σπαταλάμε πριν να αναλάβουμε δράση, αντισταθμίζονται από την αισιοδοξία που μας προκαλεί η λιακάδα, οι μέρες που διαρκώς μεγαλώνουν και η τήρηση του έθιμου της Τσικνοπέμπτης. Κεφάλια ψηλά, κοιτάμε μπροστά και ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου