Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Εβρο-ξεφάντωμα


Με πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή γιόρτασαν οι Εβρίτες τις Αποκριές του 2019. Λίγο το γονίδιο του γλεντιού, λίγο η πίεση που δέχεται ο κόσμος, βοήθησε και ο πολύ καλός καιρός και η εκτόνωση φέτος ήταν δυνατότερη από κάθε άλλη χρονιά.

Η αυλαία άνοιξε την Τσικνοπέμπτη στην Ορεστιάδα με τον "Τσικνομπουρμπούλη", μια νέα εκδήλωση που γνώρισε απρόσμενη επιτυχία και έδειξε τι θα ακολουθήσει. Την σκυτάλη πήρε η Αλεξανδρούπολη που ξεφάντωσε το ίδιο βράδυ στην οδό Κουντουριώτη ("λαδόκολλες") με τον dj Αχλάδα και έντονο νεολαιϊστικο χρώμα. Ακολούθησαν πολλοί αποκριάτικοι χοροί συλλόγων και μασκέ πάρτυ σε μπαράκια, όπου οι Σαλβαντόρ Νταλί των Casa de Papel νίκησαν φέτος τους διάφορους σεφ, μάγειρες κλπ. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την σαββατιάτικη παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη όπου έκανε αίσθηση το άρμα με τους έξι υποψήφιους δημάρχους (φωτο Α.Μαργαρίτη από το e-evros) και το κεφάτο show του ταιριαστού για την περίσταση Τόνι Σφήνου. Ακολούθησαν το καρναβάλι του Τυχερού, το έθιμο του Βασιλιά στα Πετρωτά και του Μπέη στους Ασβεστάδες και η αυλαία έπεσε την Καθαρά Δευτέρα με την καρναβαλική παρέλαση στις Φέρες που είχε κι αυτή ξεχωριστή επιτυχία! 

Όλος ο κόσμος εκμεταλλεύτηκε τη μέρα και τον καλό καιρό, ξεχύθηκε στην εξοχή, πέταξε τους χαρταετούς και γεύτηκε τα σαρακοστιανά εδέσματα, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την περίοδο των Αποκριών και περνώντας γεμάτος ενέργεια στην Σαρακοστή. Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου