Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ένα πολύ δύσκολο αντίο

Κάθε φορά που ανοίγουμε τον υπολογιστή ή το κινητό για να πληροφορηθούμε τα νέα, δεν ξέρουμε τι θα δουν τα μάτια μας. Κάποιες φορές βρισκόμαστε μπροστά σε ειδήσεις σοκαριστικές, ειδήσεις σαν εφιάλτες, κακά νέα που θα θέλαμε πολύ να κλείσουμε τα μάτια μας και όταν τα ξανανοίξουμε να μην υπάρχουν. Αλλά δυστυχώς είναι ακόμα εκεί.

Κάπως έτσι νιώσαμε για τον αδόκητο χαμό του Σάκη του Τσαούση και τον τρόπο που επέλεξε να φύγει. Σοκ για ένα γεγονός απρόσμενο και αναπάντεχο. Ένα γεγονός που πέρα από την οικογένεια και τους δικούς του, συγκλόνισε πολλούς ανθρώπους σε ευρεία κλίμακα, γεωγραφική και ηλικιακή. Γιατί ο Σάκης για 58 χρόνια χάραξε ένα ανεξίτηλο στίγμα στον τόπο, χάρη στην καλοσύνη, την αγάπη, την έντονη κοινωνικότητα και την πολύπλευρη δραστηριότητα. Ο συμμαθητής από το 2ο Δημοτικό της Αλεξανδρούπολης, ο επιδέξιος ναυτοπρόσκοπος, ο διάσημος ραδιοπειρατής "Σάκης ο Υπέρηχος", ο κορυφαίος επαγγελματίας, ο καλός οικογενειάρχης, ο νέος κόντρα-στο-ρεύμα κάτοικος της Νίψας και πόσα άλλα...

Ένα τεράστιο γιατί πλανάται σήμερα στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο. Εσωτερικά ερωτήματα βασανίζουν πολλούς φίλους, αν έπρεπε να είχαν υποψιαστεί κάτι, αν μπορούσαν να είχαν βοηθήσει κάπως.... Ότι και να λέμε, το Σάββατο 23/3 στις 11 το πρωί στον Άη Λευτέρη θα πάμε να αποχαιρετήσουμε τον Σάκη και το αντίο αυτό θα είναι πολύ δύσκολο. Μικρή παρηγοριά τα λόγια του παιδικού του φίλου: "Μπορεί να μας την έκανες, αλλά δεν φεύγεις ούτε από την καρδιά μας, ούτε από το μυαλό μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου