Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Για τον Έβρο...

...που αγαπάμε, που επιλέξαμε να ζούμε και να δημιουργήσουμε. Για τον Έβρο που θεωρούμε ευλογημένο τόπο, προικισμένο από τη φύση με υπέροχα τοπία, με κάμπους, με βουνά, με δάση, με ποτάμια και μια υπέροχη θάλασσα.

Για τους Εβρίτες, ωραίους ανθρώπους, αγαθούς και φιλόξενους, φιλήσυχους αλλά και άφοβους, σύγχρονους ακρίτες. Για την πολυπληθή και δυναμική διασπορά μας, που μας κάνει να αισθανόμαστε μια γλυκόπικρη περηφάνια.

Για την όμορφη Αλεξανδρούπολη, αλλά και για την δυναμική Ορεστιάδα, το παραδοσιακό Σουφλί, τη Δαδιά και το Δέλτα, τα μικρά ξεχασμένα χωριά και φυσικά το νησί μας, την ξεχωριστή Σαμοθράκη.

Για έναν τόπο με τόσα καλά, αλλά και με ένα σωρό προβλήματα που άλλοτε μας στεναχωρούν κι άλλοτε μας θυμώνουν. Έναν τόπο που πιστεύουμε ότι αξίζει πολλά περισσότερα, αλλά η σύγχρονη ιστορία του είναι γεμάτη χαμένες ευκαιρίες, πεταμένο χρόνο, διαψευσμένες ελπίδες και προσδοκίες.

Για το κοινό αίσθημα όλων εδώ, ότι βρισκόμαστε στο τέρμα Θεού, στην άκρη της Ευρώπης, στη γωνιά της Ελλάδας, τόσο μακριά από τα κέντρα των αποφάσεων που λες και αγνοούν ή αδιαφορούν για την ύπαρξη μας.

Για όλα αυτά, τα όμορφα και τα άσχημα, αλλά και με την ελπίδα ότι θα προσθέσουμε με αυτόν τον τρόπο, ένα λιθαράκι στην προσπάθεια για την πρόοδο, την ανάπτυξη, την ευημερία του Έβρου και των ανθρώπων του, δημιουργούμε σήμερα αυτό το ιστολόγιο και προσκαλούμε όσους νιώθουν τα ίδια ή παρόμοια, όχι μόνο ως αναγνώστες, αλλά και ως συγγραφείς ή συνομιλητές.

Καλή αρχή!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου