Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ένα σπορ "εβρίτικο"

Μετά από καθυστερήσεις, αναβολές και περιπέτειες, πραγματοποιήθηκε τελικά η πρώτη αγωνιστική της Volleyleague 2018-19. Μόνο τέσσερα παιχνίδια, αλλά με πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη και αποτελέσματα. Πρωταγωνιστές της πρεμιέρας ήταν ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, ο άλλοτε "διόσκουρος" του Ανέστης Δαλακούρας και ο Δημήτρης Τζούριτς. Κοινό τους στοιχείο το γεγονός ότι όλοι έμαθαν το άθλημα στα γήπεδα του Έβρου.

Ο γνωστός φίλαθλος του Εθνικού Γαβριήλ Καραγεωργιάδης απαρίθμησε τους Εβρίτες αθλητές που συμμετέχουν στη φετινή Volleyleague. Συνολικά 22 αθλητές προέρχονται από τον Έβρο, από τους περίπου 120 που θα αγωνιστούν στις μόλις 10 ομάδες. Κι αν αφαιρέσουμε και τους ξένους, υπολογίστε το ποσοστό των Εβριτών στο σύνολο των Ελλήνων βολλεϋμπολιστών για να καταλάβετε το νόημα του τίτλου του άρθρου.

Οι μισές ομάδες της κατηγορίας παίζουν με Εβρίτη λίμπερο! Δαρίδης, Κωνσταντινίδης, Γκαράς, Κοντοστάθης και Αρχοντούδης φορούν την ετερόχρωμη φανέλα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Εθνικό και ΑΕ Κομοτηνής αντίστοιχα.

Στην Κομοτηνή που επανήλθε φέτος στη μεγάλη κατηγορία, αγωνίζονται επίσης οι Ανέστης και Κώστας Δαλακούρας, ο Γιάννης Καβαρατζής, ο Χρήστος Μπουφίδης, ο Τάσος Δαλδαβερένης και ο Άρης Ανδρεάδης. Στον πάγκο κάθονται οι Κρεούζης, Τσουλκανάκης και διοικητικό ρόλο έχει ο Βασίλης Στοάκης.

Στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αγωνίζονται εκτός του Κοντοστάθη, οι Χατζόπουλος, Τσιουτσιουλούδης, Χρηστοηλίας, Αντωνιάδης. Στον πάγκο για άλλη μια χρονιά κάθεται ο Σάκης Μουστακίδης με βοηθό τον Γιώργο Παπάζογλου, του οποίου ο 16χρονος γιός επίσης αγωνίζεται από πέρσι ως πασαδόρος και φαίνεται ότι θα έχει λαμπρό μέλλον.

Στον Ολυμπιακό αγωνίζονται οι Ραφαήλ Κουμεντάκης, Θεολόγος Δαρίδης, Ανδρέας Ανδρεάδης και ο πανύψηλος κεντρικός Παρασκευάς Τσέλιος. Βασικός διαγώνιος της ομάδας είναι ο Καναδός Γκάβιν Σμιτ, ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Αλεξανδρούπολη!

Στον ΠΑΟΚ πρωταγωνιστής φέτος αναμένεται να είναι ο Τζούριτς, ενώ στον Ηρακλή βρέθηκαν οι νεαροί και πολλά υποσχόμενοι αδερφοί Μούχλια, Δημήτρης και Βασίλης, παιδιά του Νίκου που ως προπονητής πλέον κάνει τρομερή δουλειά στην πατρίδα του, το Σουφλί. Στην άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Άρη που βρίσκεται πλέον σε χαμηλότερη κατηγορία, θα αγωνιστούν φέτος οι αδερφοί Τέλιου και ένας από τους αδερφούς Αλεξάκη.

Στον πάγκο του Παμβοχαϊκού παρέμεινε ο Σουφλιώτης Κώστας Δεληκώστας, χωρίς όμως να έχει φέτος Εβρίτες αθλητές στο ρόστερ της ομάδας του. Λίγο πιο μακριά, στον πάγκο του ΟΦΗ που χτυπάει την πόρτα της Volleyleague, συνεχίζει ο Δημήτρης Ζλατιλίδης. Στην Α2 αγωνίζεται ο Άθλος Ορεστιάδας και πολλοί Εβρίτες αθλητές σε διάφορες ομάδες.

Προσθέστε σ΄αυτούς τον Σταύρο Κασαμπαλή που αγωνίζεται φέτος στην Κύπρο (ΑΠΟΕΛ) και τον Σωκράτη Χαραλαμπίδη που αγωνίζεται στη Γερμανία, προσθέστε τους διαιτητές (Τζεπκινλής, Ιωαννίδης, Κουτσούλας), προσθέστε παράγοντες σε Ομοσπονδίες ελληνικές και διεθνείς και βγάλτε εύκολα το άθροισμα. Το ελληνικό βόλλεϋ είναι ένα "εβρίτικο" σπορ και βασίζεται εδώ και δεκαετίες στη δουλειά που γίνεται στα αναπτυξιακά τμήματα της Ορεστιάδας, του Σουφλίου και της Αλεξανδρούπολης, που έχοντας χορτάσει από υποσχέσεις, περιμένει ένα νέο κλειστό γυμναστήριο, ένα "σπίτι του βόλλεϋ" όπως της αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου