Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Θεοφάνεια με τον Πρωθυπουργό στη Σαμοθράκη


Θεοφάνεια στη χιονισμένη Σαμοθράκη έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και να ακούσει για τα προβλήματα του νησιού μας. Προβλήματα μεγάλα και απαράδεκτα για το έτος 2019 και για ένα νησί τόσο προικισμένο από τη φύση και την ιστορία, αλλά τόσο αδικημένο από τo σύγχρονο κράτος.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στη Σαμοθράκη από την επίσης χιονισμένη Αλεξανδρούπολη με το "Γαύδος", το υπερσύγχρονο σκάφος του Λιμενικού το οποίο είχε χτυπηθεί άνανδρα πέρσι από τους Τούρκους και τον τελευταίο καιρό εξυπηρέτησε τον κόσμο της Σαμοθράκης, λόγω της βλάβης του "Σάος".

Κατά την παραμονή του στο νησί ο Αλέξης Τσίπρας, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, ενώ φίλησε τον σταυρό που έπιασε ένας τολμηρός κολυμβητής που έπεσε στα παγωμένα νερά. Στη συνέχεια πήγε στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης. Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα της συγκοινωνίας και στην ανάγκη αντιμετώπισης του μέσω της βελτίωσης των υποδομών. Τόνισε επίσης τα οφέλη από την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου. Έκανε εκτενή αναφορά και σε μια σειρά πολύ σημαντικών έργων για το νησί, που όμως όλα βρίσκονται σε φάση μελέτης ή έγκρισης και επίκειται η υλοποίηση τους στο μέλλον. Τα έργα αυτά είναι η ανακατασκευή του κατεστραμμένου από την περσινή κακοκαιρία, Κέντρου Υγείας, η λιμνοδεξαμενή, ο βιολογικός καθαρισμός, η μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων, η ανάπτυξη του λιμένα Καμαριώτισσας και η αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο των Θέρμων.

Με την ευκαιρία ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα μήνυμα ειρήνης, ψυχραιμίας και ενότητας, απαντώντας στις πολεμικές κραυγές του Ερντογάν από τη Σμύρνη. Τέλος από τη Σαμοθράκη επέλεξε να στείλει το δικό του αισιόδοξο μήνυμα για το 2019, σε αντιδιαστολή με το αξέχαστο καταστροφικό "Καστελόριζο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου