Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Ο Άθλος πέτυχε την άνοδο

 


Την άνοδο στη Volleyleague πανηγυρίζει ο Άθλος Ορεστιάδος μετά από τη μεγάλη νίκη που πέτυχε την Τετάρτη 4/5 στο γεμάτο κόσμο "Νίκος Σαμαράς" επί του Φίλιππου Βέροιας με 3-0 σετ. Είχε προηγηθεί πριν λίγες μέρες η νίκη μέσα στην έδρα του αντιπάλου με 3-1 σετ, που έβαλε τα θεμέλια της ανόδου. Ο Άθλος δεν άφησε να χαθεί αυτό το πλεονέκτημα και με την ώθηση του κόσμου έφτασε σχετικά άνετα στην επικράτηση απέναντι σε μιά ομάδα που αγωνίστηκε τα τελευταία δυο χρόνια στη Volleyleague. Τα σετ: 25-21, 25-15, 25-13. Για τον Άθλο που είχε προπονητή τον Θόδωρο Χουσίδη, αγωνίστηκαν οι : Καψαλιάρης, Ριζόπουλος, Στοϊλούδης, Φερέιρα, Ντα Σίλβα, Αλεξάκης, Αρχοντούδης (λ), Διαμαντίδης (λ), Καζαντζίδης, Ράπτης.

Η νέα ομάδα της Ορεστιάδας πέτυχε έτσι τον μεγάλο της στόχο μέσα σε λίγα χρόνια από την ίδρυση της. Θα είναι η τρίτη ομάδα από τον Έβρο που αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλλεϋ και η τέταρτη από τη Θράκη. Δυο χρονιές έμεινε η Volleyleague χωρίς ομάδα από τον Έβρο και ήταν πολλές. Μετά τον υποβιβασμό του ιστορικού ΑΟ Ορεστιάδος το 2017 και την αποχώρηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης το 2020, υπήρξε ένα εκκωφαντικό κενό που ευτυχώς ήρθε ο Άθλος να καλύψει.

Για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε ένας μαραθώνιος αγώνων και ταξιδιών και ουσιαστικά τρεις γύροι play off. Το μεγάλο βήμα έγινε στον πρώτο γύρο όπου ξεπέρασε το εμπόδιο της πανίσχυρης Καλαμάτας που με μεγάλα ονόματα στην σύνθεση της ήταν το φαβορί. Στη συνέχεια ήρθε η ήττα από τον Αριστοτέλη Σκύδρας που πήρε το δεύτερο εισιτήριο ανόδου μετά τον Πήγασο Πολίχνης και στο τέλος βρέθηκε αντιμέτωπος με την τελευταία ομάδα της Volleyleague, τον Φίλιππο που υποβιβάζεται πλέον στην Preleague. 

Ο Έβρος είναι η καρδιά του ελληνικού βόλλεϋ και αξίζει να έχει τουλάχιστον μια ομάδα στη Volleyleague. Το φίλαθλο κοινό του, επί δεκαετίες έχει το βόλλεϋ στην κορυφή των προτιμήσεων του και μετά την ξεραϊλα των τελευταίων χρόνων, διψάει να παρακολουθήσει αγώνες υψηλού επιπέδου. Υπάρχει λοιπόν το κοινό, υπάρχει εμπειρία, υπάρχει ιστορία και πολλοί ντόπιοι αθλητές και προπονητές. Εκείνο που συνήθως λείπει είναι τα χρήματα, αλλά η διοίκηση Τσολακίδη στον Άθλο τα έχει καταφέρει καλά μέχρι τώρα και ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι με την στήριξη όλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου