Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Στην κορυφή και πάλι η Αλεξανδρούπολη

 


Η παράδοση καλά κρατεί. Και κρατεί πάνω από 50 χρόνια. Η Αλεξανδρούπολη που χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη αγάπη της για το βόλλεϋ, πανηγυρίζει από τις 20 Μαϊου άλλη μια μεγάλη επιτυχία στο άθλημα που την κάνει περήφανη, καθώς την έχει φέρει πολλές φορές στην κορυφή!

Αυτή τη φορά είναι τα αγόρια του 3ου ΓΕΛ που κατέκτησαν τον τίτλο στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες Ελλάδας-Κύπρου 2021-22. Τα παιδιά του Χρήστου Γκαρνέτα, αθλητές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και κάποιοι από αυτούς στελέχη της Εθνικής Παίδων, τα κατάφεραν εξαιρετικά στο final four που διεξήχθη στην Πρέβεζα. Πριν από αυτό είχαν αναδειχθεί Πρωταθλητές Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης νικώντας με χαρακτηριστική ευκολία την Καβάλα με 2-0 σετ. Με το ίδιο σκορ αλλά με μεγαλύτερη δυσκολία, νίκησαν στην Πρέβεζα την γηπεδούχο ομάδα του 1ου Λυκείου και πέτυχαν την πρόκριση τους στους τελικούς. Εκεί νίκησαν διαδοχικά στον ημιτελικό τη Σχολή Μωραϊτη με 3-1 σετ και στον μεγάλο τελικό το Λύκειο Πάφου επίσης με 3-1 σετ, κατακτώντας το πολύτιμο τρόπαιο.

Οι αθλητές που συμμετείχαν σε αυτή την επιτυχία είναι: Σουσουρίδης, Παπάζογλου, Κοντοστάθης, Κουντουράκης, Κεσκίνης, Δαρδαβερένης, Μιχαηλίδης, Μπαμπλής, Κωτούλας, Καραμανίδης, Βαφειάδης, Μήλιας, Σταμάτογλου. Τώρα τα παιδιά αυτά θα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής, καθώς πέτυχαν ταυτόχρονα την πρόκριση τους στους τελικούς των Παγκόσμιων σχολικών αγώνων βόλλεϋ, που θα διεξαχθούν φέτος από 19 έως 27 Ιουνίου στο εντυπωσιακό Foz Do Iguasu στη Βραζιλία!

Λίγες μέρες μετά την ανάδειξη του Σουφλιώτη Δημήτρη Μούχλια σε Πρωταθλητή Αμερικής με το Πανεπιστήμιο της Χαβάης και την άνοδο του Άθλου Ορεστιάδας στην Volleyleague, το εβρίτικο βόλλεϋ δηλώνει και πάλι "παρών" και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου