Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Συνεχίζει στη Volleyleague ο Εθνικός


Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ολοκλήρωσε την Τετάρτη 10 Απριλίου στο "Μιχάλης Παρασκευόπουλος" τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη Volleyleague 2018-19. Με την τρίτη συνεχόμενη νίκη του για τα play out απέναντι στην ΑΕ Κομοτηνής, πέτυχε τον στόχο της παραμονής και θα συμμετάσχει και την επόμενη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Αυτή θα είναι η 44η συμμετοχή του Εθνικού που κοσμεί για μισό αιώνα περίπου τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλλεϋ. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια επαρχιακή πόλη και ένα ακριτικό νομό που αγαπάει ιδιαίτερα το άθλημα και έχει προσφέρει πολλά σε αυτό. Ωστόσο η χαρά από την επίτευξη της παραμονής μετριάζεται από την αίσθηση ότι η φετινή ομάδα άξιζε μια θέση στα play off (5-8), αλλά δεν τα κατάφερε λόγω των άσχημων εμφανίσεων της στον δεύτερο γύρο.

Στην σειρά των play out παίχτηκε μέτριο βόλλεϋ αλλά ο Εθνικός ήταν εμφανώς ανώτερος από τον αντίπαλο του. Κέρδισε εύκολα το πρώτο και τρίτο παιχνίδι στην έδρα του με 3-0, ενώ πέρασε με δυσκολία από την Κομοτηνή με 3-1. Ευχάριστη έκπληξη ο νεαρός Νικολακάκης που κάλυψε με επιτυχία το κενό του τραυματία Μπενγκολέα.

Στην τελευταία του δήλωση ο κόουτς Θανάσης Μουστακίδης μίλησε για "δύσκολη συνέχεια". Αν στην 9η θέση και τις μέτριες εμφανίσεις συνυπολογίσουμε την μειωμένη ανταπόκριση του κόσμου, την πτώση των εσόδων και τις αποτυχίες των τμημάτων υποδομής, τότε στη διοίκηση του ιστορικού μας συλλόγου θα πρέπει να υπάρξει προβληματισμός και να γίνει γρήγορα νέος σχεδιασμός για την επόμενη μέρα.

Όσο για την εβρίτικη σε μεγάλο βαθμό ΑΕ Κομοτηνής, να πούμε ότι αποχαιρέτησε αξιοπρεπώς τη Volleyleague σε μια περίεργη χρονιά όπου μετά από δυο αποχωρήσεις ομάδων, αποφασίσθηκε να μην ανέβει άλλη στη θέση τους και επιπλέον να πέσει ακόμα μία! Ωστόσο επιστρέφει στην Α2 με περισσότερες εμπειρίες στις αποσκευές της και έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει και πάλι. Της το ευχόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου