Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Η ομάδα της νίκης!


Σε μια εκδήλωση-υπερπαραγωγή που θύμισε άλλες εποχές, ο Χριστόδουλος Τοψίδης παρουσίασε την Κυριακή 7 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη τις θέσεις και τους υποψήφιους της παράταξης του που διεκδικεί τη νίκη στις Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαϊου. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πάνω από κάθε προσδοκία και το κλίμα εντυπωσιακά ενθουσιώδες. Στην εποχή που ζούμε με την απαξίωση της πολιτικής και την επικράτηση της ισοπεδωτικής κριτικής, η εκδήλωση αυτή ήταν μια φωτεινή εξαίρεση!

Στην ομιλία του ο Τοψίδης δεν αφιέρωσε πολύ χρόνο στην άσκηση κριτικής στην τωρινή περιφερειακή διοίκηση την οποία χαρακτήρισε εσωστρεφή, αναποτελεσματική και με υπηρεσιακή γραφειοκρατική αντίληψη. Προτίμησε να αναφερθεί περισσότερο στο όραμα του να μετατρέψει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από ουραγό σε πρότυπο ανάπτυξης για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. "Να βάλουμε τέλος στον κύκλο των χαμένων ευκαιριών. Δεν αξίζει στην Περιφέρεια μας η τελευταία θέση στην Ελλάδα και μια από τις τελευταίες σε όλη την Ευρώπη" είπε χαρακτηριστικά και σ΄αυτό δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει.

Χωρίς να επεκταθεί σε συγκεκριμένα έργα και δεσμεύσεις, έκανε ιδιαίτερες αναφορές για τους επαγγελματίες της μεταποίησης και του τουρισμού, για την ενέργεια, για τους αγρότες και για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εντύπωση προκάλεσε η εκτενής αναφορά του στους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης όπως έχουν τεθεί από τον ΟΗΕ. Στο τέλος παρουσίασε την "ομάδα της νίκης", τους υποψήφιους της παράταξης του, που έχει το πετυχημένο όνομα "Περιφερειακή Σύνθεση", αποδεικνύοντας ότι μπορεί να ξεπεράσει κομματικούς φραγμούς και να προσελκύσει ανθρώπους ικανούς και δημιουργικούς που θέλουν να εργαστούν για το κοινό καλό.

Δήμαρχοι, υποψήφιοι και πολιτικά στελέχη στις πρώτες σειρές, αλλά κυρίως ο απλός κόσμος που κατέκλυσε τους χώρους της εκδήλωσης, έδειξε ότι γυρίζει την πλάτη στα χρίσματα και τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Είναι κι αυτό ένα κέρδος πριν καν φτάσουμε στις κάλπες. Και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, το εγχείρημα του Εβρίτη Τοψίδη που όπως δήλωσε με νόημα, δεν είναι "εκλεκτός κάποιων", δίκαια χαρακτηρίζεται τολμηρό και δείχνει τον δρόμο για την επόμενη μέρα της αυτοδιοίκησης που είναι καιρός να απογαλακτιστεί από την Αθήνα και τα κόμματα και να λειτουργήσει με μόνο γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου