Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ένα σημαντικό φεστιβάλ



Οι σύλλογοι των Εβριτών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι ενεργοί, πολυμελείς και δραστήριοι. Επιτελούν θεάρεστο έργο, διατηρώντας τους δεσμούς μεταξύ των πατριωτών μας, την αγάπη για τον τόπο καταγωγής τους, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα. Ιδιαίτερα στον τομέα της μουσικής παράδοσης, κάνουν πολλή δουλειά, η οποία γίνεται ακόμα πιο σημαντική όταν σχετίζεται με μικρά παιδιά. 

Στα πλαίσια αυτά ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 3-4 Νοεμβρίου, το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων. Η όμορφη και σημαντική ταυτόχρονα εκδήλωση, που καθιερώθηκε προς τιμή του προστάτη του συλλόγου, Αγίου Ιωάννη Βατάτζη, έγινε πλέον θεσμός και συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον και συμμετοχές. 

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης με ελεύθερη είσοδο. Θα συμμετάσχουν, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, 23 σύλλογοι και περίπου 500 μικροί χορευτές, παρουσιάζοντας διαφορετικούς χορούς, τραγούδια και φορεσιές από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης θα ανοίξει την εκδήλωση με θρακιώτικους χορούς (χοροδιδάσκαλος Κική Σαρηγιάννη) και θα την κλείσει με χορούς Παραπαγγαίων (χοροδιδάσκαλος Στρατούλα Τσάβου). Ο Σύλλογος Εβριτών Καβάλας θα ανοίξει την εκδήλωση την Κυριακή με χορούς των Μάρηδων (χοροδιδάσκαλος Ηρώ Θεοχαροπούλου), ενώ από τον Έβρο έχουν δηλώσει ακόμα συμμετοχή τα "Δίδυμα Τείχη" και το "Κάστρο" από το Διδυμότειχο, όπως και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κυπρίνου. 

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου