Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Η πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου


Λέγεται ότι η πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου είναι αυτή του δημάρχου. Αυτή η φράση πέρα από την πλάκα, έχει μεγάλη δόση αλήθειας. Δεν είναι και λίγο πράγμα αυτή η αμεσότητα με τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, η τριβή με εργαζόμενους και προμηθευτές, οι ευθύνες που προκύπτουν από τη θέση και τόσα άλλα.

Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν πτοεί καθόλου τους Εβρίτες δημάρχους. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι και οι πέντε εν ενεργεία δήμαρχοι κατεβαίνουν στις εκλογές της 26ης Μαϊου και επιδιώκουν την επανεκλογή τους. Είναι μάλιστα εξαιρετικά πιθανό ότι τουλάχιστον δυο-τρεις από αυτούς θα τα καταφέρουν και πάλι. Επιπλέον έχουμε και άλλους δυο διατελέσαντες δημάρχους στο παρελθόν, να επιδιώκουν με αξιώσεις την επιστροφή τους στον δημαρχιακό θώκο. Προφανώς όλοι αυτοί είτε δεν συμφωνούν με την αναφερόμενη φράση είτε είναι άνθρωποι που δεν φοβούνται τα δύσκολα.

Ένας μάλιστα από αυτούς, ο ρέκορντμαν Βαγγέλης Πουλιλιός εκλέγεται συνεχώς από την εποχή του "Καποδίστρια" στον Δήμο Ορφέα και τα κατάφερε εξ ίσου καλά και με τον "Καλλικράτη" στον Δήμο Σουφλίου. Μένει να δούμε αν και πως θα τα καταφέρει και με τον "Κλεισθένη", καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τις 1 Σεπτεμβρίου και μετά θα πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου