Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Εβρίτικη επιλογή στις ευρω-κάλπες


40 κόμματα θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις επικείμενες ευρωεκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν ποιοί θα είναι οι 21 εκπρόσωποι της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο για τα επόμενα 5 χρόνια. Ανάμεσα τους διακρίνουμε το ΑΚΚΕΛ (Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας), ένα κόμμα που έχει έδρα του την Ορεστιάδα!

Το ΑΚΚΕΛ ιδρύθηκε το 2014 εν μέσω κρίσης και μνημονίων και συμμετείχε αυτόνομα στις ευρωεκλογές της χρονιάς εκείνης παίρνοντας το 0,6% των ψήφων. Στις επόμενες εθνικές εκλογές συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι μάλιστα συμμετείχαν στην κυβέρνηση. Ωστόσο το ΑΚΚΕΛ αποχώρησε σύντομα καθώς οι εφαρμοζόμενες πολιτικές ήταν αντίθετες με τις αρχές του και τις διεκδικήσεις του για τον πρωτογενή τομέα.

Πρόεδρος και ιδρυτής του ΑΚΚΕΛ είναι ο Βάκης Τσιομπανίδης, 46χρονος κτηνοτρόφος από τον βόρειο Έβρο, με σπουδές στη Βουλγαρία. Ο Τσιομπανίδης ασχολήθηκε από νωρίς με τα κοινά και πέρασε από διάφορα κόμματα μέχρι τη μέρα που ίδρυσε το δικό του και έκτοτε πέρασε από σαράντα κύματα. Ορίστηκε αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών αλλά παραιτήθηκε γρήγορα και στη συνέχεια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και δυσκολίες, ενώ "κατηγορήθηκε" από ΜΜΕ για τις καλές του σχέσεις με τη Ρωσία. Άντεξε και συνέχισε να δίνει τον αγώνα του με προτάσεις αλλά και καταγγελίες και μηνύσεις κατά τραπεζών, εθνικών και ευρωπαϊκών οργανισμών και πολιτικών.

Το ΑΚΚΕΛ παρέμεινε ζωντανό και μάλιστα προσκλήθηκε να συμμετάσχει ως ιδρυτικό μέλος στην συμμαχία ευρωπαϊκών κομμάτων με επικεφαλής το ιταλικό Kίνημα 5 αστέρων. Αυτό έδωσε μια νέα πνοή στην προσπάθεια του με αποτέλεσμα να διαμορφώσει για τις ευρωεκλογές ένα πλήρες ψηφοδέλτιο με 21 αξιόλογους υποψήφιους από όλη την Ελλάδα. Ο στόχος της εκλογής ενός από αυτούς στο νέο ευρωκοινοβούλιο είναι πολύ δύσκολος, αλλά ως εβρίτικο γέννημα είναι στο αίμα του να δίνει δύσκολους αγώνες χωρίς να φοβάται να συγκρουστεί με ισχυρότερους αντιπάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου