Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Ένα σπορ εβρίτικο (2)

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Volleyleague 2018-19 με πρωταθλητή τον Ολυμπιακό που επικράτησε στον τελικό του ΠΑΟΚ με τρεις καθαρές νίκες. Η ομάδα των Εβριτών Ανδρεάδη, Δαρίδη και Κουμεντάκη (αλλά χωρίς Τσέλιο που παραχωρήθηκε στον Παμβοχαϊκό) ήταν καλύτερη από τον ΠΑΟΚ του Κωνσταντινίδη και κατέκτησε δίκαια τον τίτλο.

Όπως γράφαμε και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος το βόλλεϋ είναι ένα σπορ εβρίτικο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τους τρεις πρωταθλητές συμπατριώτες μας αλλά και από πολλούς ακόμα συμμετέχοντες που κατέκτησαν διακρίσεις.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης παρέμεινε στην μεγάλη κατηγορία και προετοιμάζεται για την 44η συμμετοχή του σε αυτήν, γεγονός πολύ τιμητικό. Η γεμάτη Εβρίτες ΑΕ Κομοτηνής υποβιβάσθηκε στην Α2 αλλά είχε μια αξιοπρεπή συμμετοχή και αποκόμισε εμπειρίες που μπορεί να της φανούν πολύ χρήσιμες και να επιστρέψει γρήγορα. Στη θέση της ανέβηκε μια ομάδα από την άλλη άκρη της Ελλάδας, την Κρήτη, που έχει κι αυτή έντονο εβρίτικο άρωμα. Ο ΟΦΗ που αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Α2 είχε προπονητή τον Δημήτρη Ζλατιλίδη, βοηθό του τον Δημήτρη Αυτζιόγλου και αθλητές τον Θωμά Δημητριάδη. τον Δημήτρη Μύρο και τον Γιάννη Σκαρλατίδη.

Εν τω μεταξύ η εφηβική ομάδα βόλλεϋ του Ηρακλή αναδείχθηκε φιναλίστ στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα, βασιζόμενη στον Δημήτρη Μούχλια από το Σουφλί και τον Θανάση Κεσεσίδη από τις Φέρες. Ειδικά ο Μούχλιας είχε φέτος μια εξαιρετική χρονιά και ήδη έχει εξασφαλίσει υποτροφία από το Πανεπιστήμιο της Χαβάη όπου θα συνεχίσει τις σπουδές του και την καριέρα του! Πολύ καλά τα κατάφεραν και οι ξενιτεμένοι μας. Ο Σταύρος Κασαμπαλής ως βασικός πασαδόρος του ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε φιναλίστ του κυπριακού πρωταθλήματος και ο Σωκράτης Χαραλαμπίδης, επίσης βασικός, αναδείχθηκε πρωταθλητής με την ομάδα του στην Α2 της Γερμανίας.

Τέλος στην Εθνική Ελλάδος ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάλεσε πέντε Εβρίτες, τους διαγώνιους Δημήτρη Τζούριτς και Δημήτρη Μούχλια, τους ακραίους Ραφαήλ Κουμεντάκη και Ανέστη Δαλακούρα και τον λίμπερο Θεολόγο Δαρίδη. Και να σκεφτεί κανείς ότι κόπηκαν την τελευταία στιγμή ο Σταύρος Κασαμπαλής και ο Γιώργος Πεντίδης, αποχώρησε μετά από 20 χρόνια και πολλές συμμετοχές ο Ανδρέας Ανδρεάδης, έχασε τη θέση του ο Παρασκευάς Τσέλιος καθώς δεν είχε φέτος την βελτίωση που χρειαζόταν, περιμένει την δική του κλήση ο Γρηγόρης Κοντοστάθης, ενώ είναι είδηση ότι δεν κλήθηκε ο Δημήτρης Γκαράς. Καταλαβαίνετε ότι μια σούπερ Εθνική Έβρου την φτιάχνουμε άνετα :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου