Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Η ώρα της κάλπης


Έφτασε η ώρα της κάλπης. Ή μάλλον για την ακρίβεια των τεσσάρων καλπών. Ένα πρωτοφανές στα χρονικά εγχείρημα το οποίο σε λίγη ώρα θα κριθεί στην πράξη.

Κατ΄αρχήν για όσους δεν το έχετε κάνει ήδη, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και να μάθετε που ψηφίζετε ΕΔΩ

Εκτιμούμε ότι στη σημερινή (26 Μαϊου) διαδικασία θα υπάρξει αύξηση της συμμετοχής εξ αιτίας κυρίως της παρακινητικής προσπάθειας από τον μεγάλο αριθμό των υποψηφίων. Θεωρούμε φυσικό ότι θα υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος αναμονής καθώς θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τον κάθε ψηφοφόρο. Οπότε οπλιστείτε με υπομονή και ψυχραιμία.

Η πολυπλοκότητα της διαδικασίας αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα για μεγαλύτερο αριθμό άκυρων ψηφοδελτίων. Οπότε δείξτε την απαιτούμενη προσοχή.

Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα έχουν πολύ δυσκολότερο έργο από κάθε άλλη φορά, όχι μόνο λόγω των δυο καλπών που θα έχουν, αλλά και για την οργάνωση της διαδικασίας, την ενημέρωση των ψηφοφόρων και κυρίως για τον υπολογισμό των σταυρών που είναι πιθανό να απαιτήσει πολύ περισσότερο χρόνο από ότι έχει εκτιμηθεί. Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί ότι έχει παρουσιαστεί επιδημία κάποιας ασθένειας.

Συμμετέχουμε και δεν απέχουμε από την κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας, η οποία πάσχει αλλά πρέπει να γιατρευθεί και αυτό θα γίνει από περισσότερους ενεργούς πολίτες. Επιλέγουμε άξιους υποψήφιους, αδιάφθορους και ικανούς να προσφέρουν στα κοινά με ανιδιοτέλεια. Και γυναίκες. Και νέους. Ανθρώπους που θα φέρουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο σε όλα τα επίπεδα. Καλό βόλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου